De Overgang Vrouwen Dagboeken

Vrouw en overgang - een ergernissen


Vóór een overgang is jouw liefde en zorg teneinde dit welzijn betreffende je kinderen en omstreken, krachtiger vervolgens jouw boosheid en ergernis. Immers, jouw wilt de vrede bewaren om je kids een veilige en rustige basis te melden wegens hun ontwikkeling en toename. Voor jouw menstruatie onregelmatig wordt, merk jouw weet het je prikkelbaarder bent. Je ergert je heel wat eerder met mensen en situaties, die jouw voorheen niet opvielen en welke jouw altijd gewoon vond.

Dames in de overgang


Prikkelbaarder word jouw ook in jouw werk, in de omgang met je collega's en naar jouw man en kinderen toe. Jouw kunt minder over ze hebben en verdragen.
Ontstaan van de Overgang

Op welke manier dichter jouw voor een overgang komt, op welke manier ondragelijker het is om afgeleid te worden of bestookt te worden betreffende vragen. Vragen met je man ofwel kids zoals: "Wanneer gaan we nuttigen? Is mijn broek gewassen? Daar waar liggen mijn sokken?" Ze doen je wellicht uiteen spatten betreffende binnen. "Het lijkt immers ofwel ze elkeen afhankelijk bestaan aangaande mijzelf!

Hoezo ben je iedere keer verantwoordelijk? Mankeren ze regelmatig wat aan hun handen ofwel hersenen?" vraag jouw je af.
Gelijktijdig realiseer je je, het jouw het patroon altijd zelf in stand hebt gehouden. Het voelde dit wordt ook wel aangenaam teneinde onmisbaar te zijn.

De Overgang voor dames


Langzaam verlies je je geduld op alle niveaus; thuis en op je werk. Je hersenen veranderen.
Jouw voelt het gerommel met een sterke vulkaan in jouw, welke op uitbarsten staat.
Een stem die schreeuwt: "Voldoende!"

Jouw staat op een drempel aangaande een: 'Overgang'

Hormonen en verschijnselen
Het Autonome Zenuwstelsel
klik op plaatje om te vermeerderen
Zenuwstelsel_Overgang

Dit autonome zenuwstelsel regelt samen met het hormoonstelsel het voortdurend houden aangaande een omstandigheid in het lichaam, het inwendige leefmilieu. Dit is verantwoordelijk wegens de werking en de coördinatie van inwendige organen, onder andere de hartslag (verhogen ofwel verlagen) en een spijsvertering. Ook regelt het een functie betreffende gladde spieren (bijvoorbeeld in een darmen) en de uitscheiding over alle mogelijke klieren.

Het autonome zenuwstelsel bestaan uit 2 delen welke tezamen de organen in ons lichaam sturen; namelijk het (ortho)sympatisch en dit parasympatisch zenuwstelsel. Deze beschikken over ons tegengestelde functie. Ieder orgaan heeft een tak over het orthosympatisch en ons tak betreffende het parasympatisch zenuwstelsel.

Impulsen uit dit sympatisch zenuwstelsel vervaardigen het lichaam passend vanwege actie. Hart en ademhaling versnellen, er komt verdere suiker in het bloed (om vitaliteit vrij te produceren) en de spijsvertering vertraagt.
Dit parasympatisch zenuwstelsel remt de hartslag en een ademhaling én versnelt een spijsvertering.

Dit sympatisch gedeelte kan zijn uiteraard gericht op actie (arbeid). Het toeneemt ademhaling en hartslag, zodat jouw bijvoorbeeld mag wegvluchten voor een vijand. Dit bevordert ook een assimilatie (dit vervaardigen betreffende organische stoffen die het lichaam benodigd heeft).
Dit parasympatisch gedeelte daartegenover is gericht op rust, dit zorgt immers voor een remming met de hartslag en een ademhaling.

De kracht van hormoonveranderingen voor vrouwen in overgang


Oestrogeen zorgt bij andere een evenwicht aangaande parasympatisch en sympathisch zenuwstelsel. Veelal website zijn wij ons ook niet zo voorbedacht
weloverwogen aangaande een activiteiten over dit zenuwstelsel, daar ze 'autonoom' (zelfstandig, zelfsturend) verlopen.

Veranderingen meer info en schommelingen in dat oestrogeen, bijvoorbeeld die daar gedurende de overgang voortdurend bestaan, melden het zenuwstelsel aldoor wisselende boodschappen: innerlijke druk.
Het zenuwstelsel staat onder druk tijdens onze overgang, en kan ons 'inwendige milieu' meteen dikwijls ook niet voortdurend behouden, een coördinatie is ontregeld en het voelen we.....: Overgangsverschijnselen

Je liep een hele dag in singlets op het werk zo warm was je altijd en dit zweet op mijn voorhoofd, beslist vervelend.

14 maart 2017 Reageer Ellie · Hoi Linda, Mijn ma kreeg na een jaar verder wederom een bloeding en dacht dat het erheen hoorde. Later bleek het baarmoederkanker te zijn. Je verlangen is je niet bang vervaardigen, maat hou dit in een gaten en ga naar je huisdokter en belangstelling om een echo.

In Holland aangewend meer vervolgens de helft met de vrouwen een anticonceptiepil. Een pil is niet bevorderend wegens aderverkalking, doch geeft wel ons licht verhoogd risico op trombose (bloedstolsels). Betreffende de huidige hoeveelheid hormonen in de anticonceptiepil kan zijn dit risico echter klein.

En ze heeft dikwijls mijn onderrug gewreven om bindweefsel en spieren flexibel te behouden. Je kreeg ook borstspieroefeningen van hoofdhaar, en moest zeker verder heel wat bewegen, bijvoorbeeld stappen (en daarenboven daar waar geoorloofd harde ondergrond vermijden).

Mijn vriendinnen hebben daar nauwelijks aangaande allen hinder over, ofwel ze zeggen het niet. Mijn mama zegt verder dat ze nimmer ergens last aangaande heeft gehad nou je geloof er niks over : Gaat het nog lang zo via?

Jose, gelukkig dat er niks kan zijn uitgekomen voor jou, maar er bestaan uiteraard verder alsnog steeds wat bloedverlies en pijn in onderbuik.

Ik word veelal wakker en ervaar vervolgens enorme onrust in m'n lichaam terwijl je zelf kalm ben. Werkelijk rustige ademhaling en kan helder overwegen. Bizar op welke manier dat werkt! Hoop dat het niet te lang duurt...

Een allereerste maand heeft ze aldoor maar alweer een onderste wervels en bekken rechtgezet (het lijkt op welke "knak' die jij beschrijft), want de boel raakte er alsmaar doch wederom uit model.

Nauwelijks kriebel uiteraard, maar alsof daar duizenden hele kleine speldjes inwendig juiste prikken zijn. Ik dien zeggen het zodra ik gestresst ben (en dat wordt je vanzelf betreffende alle klachten) dit immers erger kan zijn.

Het feit het je nu op een bank zit hoeft ook niet te betekenen dat je iedere keer op die bank blijft uithangen, maar het bezit immers tijd nodig, het gehele overgangsproces en zoals voorheen wordt dit nimmer meer doch dat hoeft tevens ook niet meer.

Zolang je draagkracht groot genoeg is om je draaglast te hebben, kun jouw wel wat hebben. Door een innerlijke stress betreffende een overgang mogen beiden uit balans raken. Hetgeen jouw voorheen eenvoudig aankon mag nu overmatige geraken.

gelijke klachten heb ik tevens weet vanaf mijn 43 ste jaar met tussenpozen echter doch dat brak aanvoelen herken ik absoluut!!

Ik beleef mijn overgang nu op mijn methode al merk je alsmaar dat er alsnog meer info onbegrip over bestaat. Doch vervolgens bij de vrouwen welke NERGENS Hinder Aangaande HEBBEN.

Ik heb zeker in 2011 verder een enorm jaar op de sofa gezeten bijvoorbeeld het heet en was zo bang dat je nimmer meer van die bank af kan komen, ben zeker wanhopig geweest doch zie nu in 2013.....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *